Instruksjoner

1

Kok menskoppen i 5-10 minutter før bruk.

2

Vask (ikke kok) hendene.

3

Hold menskoppen langs kanten, klyp fingrene sammen, og brett deretter den flate koppen på seg selv. 

4

Putt den brettede menskoppen inn;sørg for at den åpner seg rundt eller under livmortappen eller cervixen din (rundt hvis du kan kjenne livmortappen og under hvis den er for langt opp til å føles).Du kan bruke fingeren og kjenne rundt toppen av koppen for å hjelpe den med å åpne seg. Dette vil kreve litt øvelse.Husker du første gang du brukte tampong? 

5

Tøm koppen når den er fylt.Eksperimenter og finn ut hvor mye tid som er riktig for menstruasjonssyklusen din.Du kan ha den inne i opptil 12 timer. 

6

VIKTIG: Bryt vakuumet før du trekker det ut.Klem bunnen av koppen.Dette bryter vakuumet.Hvis du ikke kan nå koppen, kan du bruke stilken på koppen til å trekke den litt lenger ned, deretter klype bunnen og ta den ut.Ikke få panikk hvis du har problemer med å få ut koppen.Koppen går ingen vei.Slapp av, gå en tur og prøv igjen.Du kan bruke dine indre muskler til å presse den lenger ned.

7

Rengjør menskoppen grundig.Skyll først med kaldt vann (for å unngå flekker) og deretter med varmt vann.Husk å rense luftehullene.  

8

Skyll og gjenta til mensen er ferdig.Kok i 5-10 minutter mellom hver mens.

en guide som forklarer

Hvordan bruke menskopp

×