Vanlige spørsmål

Flove menskopp

Light: Denne størrelsen rommer ca. 3,4 teskjeer med væske. Den passer for deg som normalt må bytte tampong 2-4 ganger om dagen. Heavy: Denne størrelsen rommer ca. 5,2 teskjeer med væske. Den passer for deg som normalt må bytte tampong 4 + ganger om dagen. Heavy kan også være den beste størrelsen for deg som har født vaginalt.

Du kan la den sitte i opp til 12 timer uten å tømme den, med mindre du blør mer enn koppen kan holde. Vi anbefaler derimot at du tømmer koppen oftere i starten til du blir kjent med menskoppen og hvor mye du blør. Etterhvert som du får teken på det får du en fin flyt i hva som passer for deg. .

Ja! Det kan du, men vær helt sikker på at du har brutt vakuumet før du tar ut menskoppen. Sørg også for at tråene på spiralen blir klippet korte før du bruker menskopp med spiral. .

Ja, helt klart! .

Det kan du! Faktisk så er svømming og dykking med menskopp mye mer behagelig enn med noe annet menstruasjonsprodukt vi kjenner til. .

Både tiss og bæsj kommer fra hvert sitt separate hull, helt uavhengig av vaginaen din, så i teorien er ikke dette noe problem! Her må du føle deg frem. Hvis du dytter ut koppen fordi du presser for hardt, så kan det være en idé å ta den ut før du skal bæsje. .

I teorien skal silikonet holde i opptil ti år med riktig vedlikehold, men fordi den både kan bli misfarget med tiden og det kan komme rifter etter bruk anbefaler vi å bytte den ut før om den er godt brukt.

I og med at Flove sin menskopp ikke inneholder giftige kjemikalier for verken deg eller miljøet, så kan du brenne den eller kaste den i restavfall.

Slapp av! Hvis du ikke får tak i selve koppen, så kan du dra forsiktig i stilken for å få den lenger ned i vaginaen. Her kan det også hjelpe å presse den ned ved hjelp av musklene i underlivet, da vil den følge etter. Når du får tak, klyp nederst på koppen så du hører eller kjenner at vakuumet blir brutt og dra den rolig ut.

Ikke få panikk, menskoppen kan på ingen måte forsvinne inn i kroppen din, det er fysisk umulig. Jo mer du strammer musklene i underlivet, jo bedre sitter den. Trekk pusten og gjør så godt du kan for å slappe av i underlivet. Hvis det fremdeles ikke fungerer kan du jo alltids gå deg en tur eller gjøre noe annet som hjelper deg å roe deg ned, før du prøver igjen. .

TSS (toksisk sjokksyndrom) skyldes at giftstoffer fra streptokokk- eller stafylokokkbakterier kommer inn i blodbanen. Tilstanden er forårsaket av disse bakteriene og kan bli utløst av f.eks mensprodukter som blir sittende inne for lenge, spesielt absorberende produkter som tampong. Kontakt legen din med en gang om du opplever disse symptomene når du har mensen: høy feber, oppkast, diaré, sår hals, muskelsmerter, hodepine eller svimmelhet/ørhet.

×