← Tilbake til bloggen

Flove menskopp – historien bak

Ideen til Flove og utviklingen av en menskopp begynte med en tanke om å ville hjelpe jenter i utviklingsland til å forbli i skolen, ved å gi bort menskopper. Disse jentene går ofte glipp av skolen fordi de ikke har råd til bind. Det resulterer ofte i at mange til slutt dropper ut. Det jeg  har skjønt etter to år er at jeg må tjene penger for å hjelpe andre. Jeg må først bygge opp Flove før jeg kan hjelpe jenter i utviklingsland. Flove har funnet en samarbeidspartner som skal hjelpe til med dette i tiden fremover. Det kommer en eget innlegg om det senere.

Sjokkerende innsikt

I 2017 begynte jeg også å stille spørsmål rundt hva bind og tamponger egentlig inneholder. Jeg ble sjokkert over å finne ut at selskapene ikke er pålagt å oppgi innholdet i produkter de fleste med vagina bruker hver måned. Jeg fant også ut at det er INGEN krav til produksjonen, prosessen eller råmaterialet på produktene før de selges på det norske markedet. Det betyr i prinsippet at hvem som helst kan kjøpe dårlige produkter fra hvor som helst og selge det i Norge. Etter denne innsikten føltes det helt feil for meg å putte en tampong som inneholder blekningsmidler og mest sannsynlig sprøytemidler fra bomullsproduksjonen opp i vaginaen. Vaginaen er et absorberende organ og man kan risikere at de uønskede stoffene går rett til blodet.

Menskopp

Jeg begynte å undersøke alternative produkter. Det måtte finnes noe som var bedre og uten giftige kjemikalier. Jeg kom over menskopp, men ble fort skeptisk. Delvis fordi jeg da måtte møte mitt eget blod face-to-face og delvis fordi jeg har spiral og var usikker på om den ville bli med ut pga vakuumet en menskopp skaper. Jeg tok sjansen, bestilte, prøvde og mestret. Jeg har aldri brukt bind eller tampong siden. Spiralen er fortsatt på plass og de sporadiske soppinfeksjonene har ikke blomstret siden.

Ny standard for mensprodukter

Jeg ville lage noe som var bedre enn de mange dårlige produktene som finnes. Jeg ville gi bort egne menskopper til jenter i utviklingsland. Jeg ville at markedsføringen og designet skulle være helt annerledes enn det som finnes. Etter x-antall prototyper, mange feil, masse lærdom, hjelp fra mye flotte folk og mye venting, så er menskoppen til Flove endelig klare. Drømmene og visjonen for hva Flove skal bli og være, kan endelig starte. Let the Flove begin!

Join the Flove!

* indicates required