← Tilbake til bloggen

Hva er en menskopp?

Samler opp blodet

Hva er en menskopp? En menskopp er en begerformet dings som du plasserer INNI vaginaen din når du har mensen. Den samler opp blodet i stedet for å absorbere det, sånn som bind og en tampong gjør. For å få menskoppen inn i vaginaen, bretter du den i to på langs og fører den inn i vaginaen din til den ”popper”. Den skal være helt åpen og sitte rundt eller under livmortappen din. For å finne ut hvor den er, stikker du en finger eller to inn i vaginaen din til du kjenner noe som kjennes ut som en klump, nesetipp eller et bittelite hull. Dette er menskoppens destinasjon. Obs: for noen er tappen så langt inn at du ikke kjenner den; da plasseres menskoppen under. Det viktigste er at menskoppen er helt åpen og ikke brettet for å unngå lekkasjer.

Flove menskopp

Flove sin menskopp er laget av medisinsk silikon fra en sertifisert leverandør. Du kan trygt la den være inni vaginaen din i opptil 12 timer, med mindre du blør mer enn menskoppen kan holde. Da bør den tømmes oftere. Grunnen til at du ikke skal la den være inne lenger enn 12 timer, selv om du blør veldig lite, er fordi jo lenger et objekt er inni kroppen desto større sjans gir det bakterier til å kose seg. Silikon er IKKE et sted bakterier trives. Derfor kan en menskopp sitte inni vaginaen lenger enn en tampong.

Du vil gjennom bruk av menskopp bli kjent med hva som er normalt for deg, hvor ofte du må tømme og hvor mye du egentlig blør. Er du nervøs for blod i trusa, kan du bruke bind i tillegg til menskopp til du føler deg trygg. Det beste med menskopp er at du kan gjenbruke èn i mange år.

Når tiden er inne for å tømme menskoppen, klemmer du nederst på menskoppen for å bryte vakuumet som har dannet seg før du drar den rolig ut. Får du ikke tak i menskoppen kan du dra litt i stilken for å få den lenger ned i skjeden før du bryter vakuumet. Eventuelt kan du bruke musklene dine i underlivet til å presse menskoppen lenger ned (som om du skal føde den). Når den er ute så tømmer du innholdet i do og skyller den i vasken (først i kaldt vann for å unngå misfarging) deretter i varmt vann før du plasserer den inn på nytt. Når mensen er ferdig koker du den og legger den i posen sin. Kok den på nytt når mensen kommer. *repeat.

Fun facts – hva er en menskopp

  • Menskoppen tørker ikke ut skjeden din slik som en tampong gjør-
  • Den inneholder ikke potensielt giftige kjemikalier som kan absorberes av vaginaen din og havne i blodet.
  • Den er praktisk i form, du kan ha den inne lenge om gangen, svømme med den, sove med den, og den leder ikke til soppinfeksjoner eller annen ubalanse i floraen din.

Spesielt for FLOVE

Flove sin menskopp er utviklet og designet i Norge og produsert i noe som heter rent rom (ISO13485) i Taiwan. Silikonet som er brukt er medisinsk silikon fra Dow Corning og er tilpasset til at man i TEORIEN kan ha silikonet i kroppen i 30 dager i strekk (men det skal du selvfølgelig ikke).

Join the Flove!

* indicates required