← Tilbake til bloggen

From us with (f)love.

Det er oktober og nok en gang på tide å sette fokus på brystkreft, og bra er det! Hver dag får 9 kvinner i Norge beskjed om at de har brystkreft….og ca 3500 kvinner rammes i Norge hvert år.

Alle pupper er forskjellige. Noen har små, noen store, noen veldig små, noen veldig store, mange har en stor og en liten og dette er helt normalt. Uansett hvordan puppen din ser ut så kan alle rammes av brystkreft. Derfor er det viktig å bli kjent med puppene sine og legge merke til eventuelle forandringer.

Du kan enkelt undersøke puppene selv, og det er anbefalt at du gjør dette ca annenhver måned fra du er 30-35 år. Det er få som får brystkreft i denne alderen, men det er fint å bli kjent med puppene du har fått utdelt for å legge merke til eventuelle forandringer.

  1. Still deg i puppelessen foran speilet. Se etter forandringer. Ser du noen forandringer siden sist du sjekket? Er det noen søkk, hudforandringer eller hevelser? Er niplene normale?  Kommer det væske ut av dem?
  2. Armene i været. Se etter de samme tingene som over. Har puppene fortsatt samme form nå?
  3. Ta på puppene. Løft den ene armen over hodet og føl med lette trykk med motsatt hånd. Bruk gjerne bodylotion eller olje for å kjenne lettere.
  4. Ta godt på begge puppene. Begynn på toppen og kjenn rundt fra kanten og inn mot nippelen
  5. Armhulen! Ikke glem armhulen. Sjekk også armhulene for kuler.

Hvis du merker forandringer som ikke har en åpenbar forklaring- som at puppene er ømme før mensen eller du er gravid, så kan det være en idé å ta en tur til legen.

For hvert solgte Flove menskopp ut oktober, går 10 kr inn til denne innsamlingen, for å støtte rosa sløyfe kampanjen. Du kan også bidra til innsamlingen uavhenging om du kjøper produkter eller ikke.

Join the Flove!

* indicates required