Frequently asked questions

Hvilken størrelse burde jeg velge?

Light menskopp rommer ca. 4 teskjeer med væske. Den passer for deg som normalt må bytte tampong 2-4 ganger om dagen. Den kan også passe best for deg som trener mye.

Diameter 41mm, lengde 47mm uten stem og 66mm inkludert stilk.
 
Heavy menskopp rommer ca. 6 teskjeer med væske. Den passer for deg som normalt bruker stor tampong og må bytte  4+ ganger om dagen. Heavy kan også være den beste størrelsen for deg som har født vaginalt eller føler deg litt romslig der nede.

Diameter 45mm, lengde 54mm uten stem og 70,5 med stilk.

* Begge størrelsene våre passer best for deg som kan kjenne livmorstappen ca 5 cm eller lenger inn i skjeden. Dersom du vet at du har en livmorstapp som sitter lavere enn dette, så anbefaler vi at du kjøper en menskopp som er spesielt designet for det.

Hvordan skal menskoppen sitte? 

Menskoppen skal plasseres under livmorstappen, eller sånn at denne “henger” litt oppi menskoppen. Det er ut fra livmorstappen blodet kommer ut og menskoppen skal fange opp dette så det ikke blir lekkasjer, derfor er riktig plassering viktig. For å finne ut hvor livmorstappen er, stikker du en finger eller to inn i vaginaen din til du kjenner noe som kjennes ut som en klump, nesetipp, en liten donut eller et bittelite hull. Kjenner du den når du kun har fått inn ett ledd av fingeren; da har du trolig en lavt plassert livmorstapp og bør teste en menskopp som er spesialtilpasset dette. 

Hvor lenge kan jeg ha en menskopp inni vaginaen?

Du kan la menskoppen sitte i opp til 12 timer uten å tømme den, med mindre du blør mer enn menskoppen kan holde. Vi anbefaler imidlertid at du tømmer menskoppen oftere i starten til du blir kjent med menskoppen og hvor mye du blør.  

Kan jeg bruke menskopp og spiral?

Ja, du kan bruke menskopp selv om du har spiral. Helsepersonell anbefaler at du da er ekstra forsiktig når du skal fjerne koppen og kjenn etter at trådene på spiralen er på plass inne i skjeden etter at mensen er ferdig. Er du usikker så råder vi deg til å snakke med legen/gynekologen din.

Kan jeg sove med menskopp?

Ja, det er ikke noe problem å sove med menskopp.

Kan jeg bade og dykke med menskopp?

Det kan du! Faktisk så er bading med menskopp mye mer behagelig enn med noe annet mensprodukt vi kjenner til.

Kan jeg gå på do med menskoppen i?

Både tiss og bæsj kommer fra hvert sitt separate hull, helt uavhengig av vaginaen din, så i teorien er ikke dette noe problem! Her må du føle deg frem. Hvis du dytter ut menskoppen fordi du presser for hardt, så kan det være en idé å ta den ut før du skal bæsje.

Hvor ofte bør jeg bytte ut en menskopp med en ny?

I teorien skal silikonet holde i opptil ti år med riktig vedlikehold, men fordi den både kan bli misfarget med tiden og det kan komme rifter etter bruk anbefaler vi å bytte den ut hvert 3-5 år.

Hva skal jeg gjøre med den når menskoppen skal erstattes?

I og med at Flove sin menskopp ikke inneholder giftige kjemikalier for verken deg eller miljøet, så kan du brenne den eller kaste den i restavfall.

Hvordan får jeg menskoppen ut igjen?

Slapp av! Hvis du ikke får tak i selve menskoppen, så kan du dra forsiktig i stilken for å få den lenger ned i vaginaen. Her kan det også hjelpe å presse den ned ved hjelp av musklene i underlivet, da vil den følge etter. Når du får tak, klyp nederst på menskoppen så du hører eller kjenner at vakuumet blir brutt, og dra den rolig ut.

Herregud! Jeg får den IKKE ut! Kan den forsvinne i kroppen?

Ikke få panikk, menskoppen kan på ingen måte forsvinne inn i kroppen din, det er fysisk umulig. Men jo mer du strammer musklene i underlivet, jo bedre sitter den. Trekk pusten og gjør så godt du kan for å slappe av i underlivet. Hvis det fremdeles ikke fungerer kan du jo alltids gå deg en tur eller gjøre noe annet som hjelper deg å roe deg ned, før du prøver igjen.

Hva er TSS og kan jeg få det ved å bruke menskopp?

TSS (toksisk sjokksyndrom) skyldes at giftstoffer fra streptokokk- eller stafylokokkbakterier kommer inn i blodbanen. Tilstanden er forårsaket av disse bakteriene og kan bli utløst av f.eks mensprodukter som blir sittende inne for lenge, spesielt absorberende produkter som tampong. Silikon er IKKE et sted bakterier trives og derfor kan en menskopp sitte inni vaginaen lenger enn en tampong. Men uansett mensprodukt kontakt legen din med en gang om du opplever disse symptomene når du har mensen: høy feber, oppkast, diaré, sår hals, muskelsmerter, hodepine eller svimmelhet/ørhet.

Join the Flove!

* indicates required